Presenteren: Oefening bij hyperventilatie

De oorzaak van hyperventilatie tijdens het geven van een presentatie is niet uw ademhaling op zich. Hyperventilatie is een gevolg. Het heeft te maken met stress en spanning. Hebt u last van hyperventilatie tijdens spreken in het openbaar? En voelt u spanning voordat u aan het woord bent? Doe dan onderstaande oefening.

Oefening

Ga zitten met uw hoofd rechtop en kijk bijvoorbeeld naar een schilderij aan de muur, iets boven ooghoogte. Kijk naar het schilderij en neem alles in u op zonder het te benoemen. Doe dat op zo’n wijze dat u zich straks alle details van het kunstwerk zou kunnen herinneren. Ondertussen luistert u naar de omgevingsgeluiden. U doet dus beide dingen gelijktijdig. Na twee minuten zal u ervaren dat u volkomen rustig geworden bent.

Meer tips en technieken?

Tijdens de Spreekangst Masterclass krijgt u nog veel meer tips en technieken die maken dat u voortaan onbevreesd kunt presenteren en spreken in het openbaar. In een veilige setting met lotgenoten die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen als u. Na afloop heeft u zich een compleet arsenaal aan spreektechnieken eigen gemaakt en bruist u van het zelfvertrouwen.

Breinwetenschap

De nieuwste wetenschappelijke inzichten en onderzoeken bewijzen de effectiviteit van de methodische aanpak die Spreek.nl al meer dan 20 jaar hanteert. Na afloop van de MasterClass ligt u nog hooguit wakker van prettige opwinding om een presentatie te geven.

Uw investering: € 1470,-
Exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, frisdrank, versnaperingen en uitgebreide lunches.

Inclusief de online training 'afrekenen met spreekangst' ter waarde van € 322,00 ex btw. Zo kunt u alles wat u geleerd hebt altijd weer raadplegen en gaat er niets van de MasterClass verloren.

GRATIS refreshdagen
Minstens 4x per jaar bent u welkom op een refresh ochtend of -middag. Zeker handig wanneer u een tijdlang geen presentaties hebt gegeven. Of wanneer u behoefte hebt om nog meer te verbeteren. Het houdt u scherp en u blijft in vorm.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 en maximaal 12.
Inschrijven van 2 of meer mensen: 10% korting.

Investering met rente

Onze trainingen vereisen een investering in tijd en geld. U mag verwachten dat deze training u een veelvoud aan rente oplevert.

Overige trainingen 

Kijk hier voor reacties van deelnemers

Hebt u nog vragen? Bel gerust: +31 (0)182 612345 Inschrijven ook Incompany

Meer dan 28.000 professionals volgden onze trainingen.
wwf ah
nuon menzis
rabobank ohra
mvj kpn
fiat perry sports
philips ing
tno tu-delft
abp abn
achmea ahoy
asr aviko
bp cz
danone dnb
dela fontys
gemeente utrecht haagse hogeschool
ahold politie
reaal unilever
veghel venlo
zwitserleven interpolis
knvb nn
nhl eneco
shell vu wageningen