Spreekangst videotip 1 - als mensen naar jou kijken...

Spreekangst videotip 1 - als mensen naar jou kijken...

Fantastisch dat je besloten hebt om iets aan jouw spreekangst te gaan doen! De video's die je komende dagen van ons krijgt geven je tools om zelf mee aan de slag te gaan. Voordat je de eerste video gaat bekijken, eerst een korte uitleg:

Als er iets is wat je beangstigt als je spreekangst hebt, is het wel dat alle aandacht op jou is gericht. Iedereen kijkt naar je, en ook nog eens heel kritisch. Want dat is hoe jij het ervaart. We noemen dit: door de ogen van anderen kritisch naar jezelf kijken.

Het is dus een beeld dat jij hebt van de hele situatie dat jou angstig maakt. Dat beeld ontstaat door jouw manier van kijken. Letterlijk dus. En jouw brein reageert daarop, met angst. 

Je ziet alleen nog maar gezichten of ogen die naar je staren. Maar de werkelijke situatie is anders. Als je zou durven rondkijken, zou je zien dat de ruimte waarin je je bevindt altijd veel groter is dan de mensen in die ruimte.

Wj noemen dit: visueel ruimte innemen. Als je dit gaat toepassen, voelt dat meteen een heel stuk beter. De mensen zijn opeens veel minder bedreigend. In de video onderaan deze pagina leg ik je uit hoe dit werkt.

Tijdens de Masterclass Spreekangst is dit één van de dingen die ik je laat ervaren.  Je oefent het lef om te durven kijken. In een veilige sfeer met alleen maar mensen zoals jij, die ook spreekangst hebben. Door te ervaren wat visueel ruimte innemen voor je doet, en hoeveel rust je dat geeft, krijg je het vertrouwen om dit voortaan zelf toe te gaan passen.

Visueel ruimte innemen werkt trouwens niet alleen als je spreekangst hebt. Het maakt dat je je in alle sociale situaties veel meer ontspannen gaat voelen.

De volgende 2 video's ontvang je binnenkort vanzelf in je mailbox.

Naar Spreekangst Masterclass

Meer dan 28.000 professionals volgden onze trainingen.
wwf ah
nuon menzis
rabobank ohra
mvj kpn
fiat perry sports
philips ing
tno tu-delft
abp abn
achmea ahoy
asr aviko
bp cz
danone dnb
dela fontys
gemeente utrecht haagse hogeschool
ahold politie
reaal unilever
veghel venlo
zwitserleven interpolis
knvb nn
nhl eneco
shell vu wageningen