Spreekangst: 5 Fabels over spreken in het openbaar

Hebt u last van spreekangst? Dan heeft u ideeën over spreken in het openbaar die helemaal niet kloppen. Maar die wel bijdragen aan het veroorzaken en in stand houden van uw angst. De 5 hardnekkigste fabels weerlegd.

1. Ik ben de enige, of één van de weinigen die spreekangst heeft

Spreekangst staat in de top 5 van grootste angsten. Veel mensen zijn nog banger voor spreken in het openbaar dan voor de dood. Ze ontlopen presentaties en hebben een smoezenboek paraat om er onderuit te komen. U bent dus zeker niet de enige! Spreekangst op zich is trouwens geen probleem. Het wordt pas een heet hangijzer als u geen hulp zoekt om het op te lossen.

2. Als ik voor een groep sta word ik bekritiseerd door het publiek

Alleen al bij de gedachte aan het geven van een presentatie bekijkt u zichzelf kritisch door de ogen van een ander. U vindt zichzelf bij voorbaat al niet goed genoeg als spreker. U denkt dat iedereen ziet hoe bang u bent en vindt dat een afgang. Niet die ander, maar uzelf bent degene die kritiek heeft op uzelf. U kunt nooit weten wat er in een ander omgaat. U vult dat zelf in.

3. Tijdens een presentatie zijn alle ogen op mij gericht

Wie last heeft van spreekangst ziet op het innerlijk beeldscherm gezichten met ogen die je aanstaren. Of, alleen maar starende ogen. Dit is een horrorbeeld en heeft niets te maken met de werkelijkheid. Het is zaak om het innerlijke beeld weer in overeenstemming te brengen met de werkelijkheid. MindTuning is een snelle en effectieve methode om dit te bewerkstelligen.

4. Het lukt mij niet om boeiend te vertellen

Een verhaal vertellen dat mensen aanspreekt, kan iedereen. Dit heet visueel spreken. Het is een techniek die u snel onder de knie heeft. Zodra u uw ogen even iets naar links of naar rechts omhoog draait, ziet u innerlijke beelden bij wat u wilt vertellen. Het is een kwestie van beschrijven wat u ziet.

5. Spreekangst kun je alleen oplossen met medicatie

Er worden angstremmers of antidepressiva voorgeschreven aan mensen met spreekangst. Slechtere opties zijn er nauwelijks. Met de Spreekangst Masterclass van Spreek.nl is spreekangst goed op te lossen. Daarmee voorkomt u de nadelen van medicatie.

De 2-daagse Spreekangst Masterclass wordt gegeven door Pieter Frijters zelf. 

Uw investering: € 1470,-
Exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, frisdrank, versnaperingen en uitgebreide lunches.

Inclusief de online training 'afrekenen met spreekangst' ter waarde van € 322,00 ex btw. Zodat u alles wat u geleerd heeft altijd weer kunt raadplegen en er niets van de MasterClass verloren gaat.

GRATIS refreshdagen
Minstens 4x per jaar bent u welkom op een refresh ochtend of -middag. Zeker handig wanneer u een tijdlang geen presentaties hebt gegeven. Of wanneer u behoefte heeft om nog meer te verbeteren. Het houdt u scherp en u blijft in vorm.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6 en maximaal 12.
Inschrijven van 2 of meer mensen: 10% korting

Investering met rente
Onze trainingen vereisen een investering in tijd en geld. U mag verwachten dat deze training u een veelvoud aan rente oplevert.

Overige trainingen 

Hebt u nog vragen? Bel gerust: +31 (0)182 612345 Inschrijven

Meer dan 28.000 professionals volgden onze trainingen.
wwf ah
vattenfall menzis
rabobank ohra
mvj kpn
fiat perry sports
philips ing
tno tu-delft
abp abn
achmea ahoy
asr aviko
bp cz
danone dnb
dela fontys
gemeente utrecht haagse hogeschool
ahold politie
reaal unilever
veghel venlo
zwitserleven interpolis
knvb nn
nhl eneco
shell vu wageningen