Frijters Mindtuning®

Ssst, niet verder vertellen…

01 February 2019

Het grote geheim dat veel van jouw collega’s met zich meedragen 

Misschien herken je het zelf wel. En surf jij ook wel eens op het internet. Stiekem. Op zoek naar informatie erover.

En klik je sites over het onderwerp snel weer weg. Steeds schichtig over je schouder kijkend. Want oef, het idee dat iemand ontdekt waar jij aan lijdt. Wat zullen ze wel niet van je gaan denken? Ondertussen zeul je een groot geheim met me mee. Dag in dag uit.

Ik leed er ook zelf aan, ooit. Spoelde het weg met whisky trouwens. Geen aanrader, het lost niks op. Voor je het weet heb je er zelfs een probleem bij.

Spreekangst, want daar heb ik het over, is iets om je diep, heel diep zelfs, voor te schamen! Tenminste, dat vind je zelf.

Het is een leugen. Want spreekangst staat er niet voor niets in. In de lijst van meeste gevreesde momenten uit ons bestaan, bedoel ik. En ook nog eens boven zoiets als angst voor de dood.

Enorme hordes mensen hebben er last van. Eén op de vier schijnt het. Vast en zeker ook personen die jij kent. Mondje stijf dicht hierover, denken ze. Net als jij.

Waarschijnlijk vind jij jezelf op een negatieve manier heel bijzonder. Vanwege die rottige angst. Ik vond dat ook. Maar je bent eerlijk gezegd maar heel gewoontjes. Want angst of paniek voor het geven van presentaties is géén, ik herhaal: géén uniek wereldschokkend probleem.

Niet zeldzaam gezien de aantallen. Niet dramatisch vanwege de snelle oplossing die er voorhanden is. Het zwijgen erover, het verbergen ervan, er niks aan doen, dat is dan weer wel een zorgelijk fenomeen.

Waarom?

Omdat jij jezelf er zo enorm mee tekort doet. De meeste mensen durven er gewoonweg niet over te spreken, dát ze niet spreken durven.

Ik ook niet. Was overal bang voor. Grote groepen, kleine groepen… Ook tegen één-op-één-gesprekken zag ik op als een berg.

Dat is geen pleidooi om je angst voortaan maar van de daken te schreeuwen. Gewoon niet doen, als je dat niet wilt. Spreekangst aanpakken, zonder getreuzel, is wél van het allergrootste belang.

Omdat een spreekangstmug al snel een olifant wordt. En tekeer gaat in de porseleinkast van jouw leven.

Spreekangst is een brokkenmaker. Het maakt carrièrekansen stuk. Hakt er misschien in als het gaat om je sociale leven ook.

Bij mij in ieder geval wel.

Stop ermee om dit te laten gebeuren. Want het is snel en goed te verhelpen. In twee dagen. Het is al 25 jaar mijn specialisme.

Zoals gezegd, ik leed er zelf ook onder. De buikkrampen, het trillen, de droge mond, hartkloppingen, duizeligheid, ademnood.

En dan die schaamte als je zelf je stem hoort trillen.

Doemscenario’s in je hoofd. Van ogen, alleen maar ogen die naar je staren. Een kritische stem die echoot in je hersenpan.

Misselijkheid, kortsluiting, slapeloze nachten. Smoezen verzinnen, uitvluchten zoeken.

Maar toen gebeurde er iets.

Op een dag verdween mijn grootste barrière als sneeuw voor de zon. En nog geen dag later was de transformatie compleet. Stond ik opeens te popelen. Ja echt te poppelen dus, om aan het woord te mogen.

Daar kan ik lang en breed over praten. Beter is het als jij dat zelf gaat ervaren.

Ja jij!

Je bent welkom op mijn Spreekangst Masterclass. Als je er basta, genoeg van hebt, net zoals ik vroeger. En ook ontspannen het woord wilt leren voeren, zoals ik nu doe.

Natuurlijk kom je terecht in een veilige omgeving. Met gelijkgestemden en een ervaringsdeskundige trainer. Het voelt meteen vertrouwd.

‘Dat spreekangst oplossen zo leuk kan zíjn…’, dat hoor ik regelmatig.

Spreek.nl staat bekend als dé spreekangstoplosser van Nederland trouwens. De autoriteit op dit gebied dus. En die wil je hebben, toch? Want het beste is niet goed genoeg, als je eindelijk de stap neemt naar vrijheid van spreken.

Oh ja, de meest gehoorde opmerking achteraf is: ‘Had ik dit maar jaren eerder gedaan.’

Je krijgt na afloop een certificaat. Want slagen zul je, geen twijfel mogelijk. En, nee, er staat geen ‘Masterclass Spreekangst’ op vermeld. Maar gewoon dat je ‘Spreken in het openbaar’ hebt afgerond en met succes.

Logisch, omdat je ook nog eens alles leert wat onze cursisten zonder spreekangst leren. Je doet na afloop niet voor hen onder.

En kunt jouw certificaat dus aan de hele wereld tonen. Probleemloos, zonder gêne. Want: of en met wie jij jouw spreekangstverleden wilt delen, dat maak jij uit. En dus niemand anders!

Ik heb iets voor je geregeld trouwens. Je kunt vrijblijvend drie gratis videolessen ontvangen, uit de Spreekangst Masterclass. Zodat je concreet aan de slag kunt. Gewoon thuis, zonder pottenkijkers. En wanneer het jou uitkomt.

Wil je de link in je mailbox ontvangen? Vul dan onderaan je e-mailadres in. Je gegevens worden alleen voor dit doel gebruikt, natuurlijk. En blijven geheim, net zoals jouw spreekangst.
Terug naar het overzicht
Meer dan 28.000 professionals volgden onze trainingen.
wwf ah
nuon menzis
rabobank ohra
mvj kpn
fiat perry sports
philips ing
tno tu-delft
abp abn
achmea ahoy
asr aviko
bp cz
danone dnb
dela fontys
gemeente utrecht haagse hogeschool
ahold politie
reaal unilever
veghel venlo
zwitserleven interpolis
knvb nn
nhl eneco
shell vu wageningen