Trainingsaanbod

Assertiviteitstraining

Assertief communiceren: iedereen kan het leren

Heb jij problemen met assertiviteit? Durf jij je wensen, grenzen en ideeën niet of nauwelijks aan te geven? Of heeft het nooit het gewenste resultaat? Sta je misschien vaak met je mond vol tanden? Of heb je het gevoel dat niemand hoort wat je zegt? Dat er niet voldoende rekening met jou wordt gehouden? Bijvoorbeeld op je werk, of thuis?

Of ben je juist iemand die vaak verzeild raakt in verbale confrontaties die hoog oplopen? En wil je wel anders, maar lukt het niet.

Het kan ook zijn dat je gesprekken moet leiden en constateert dat een ander al snel de leiding overneemt.

De juiste assertiviteitstraining

In alle bovengenoemde gevallen is de assertiviteitstraining van Spreek.nl een uitkomst. Je kiest hiermee voor een beproefde methode, waaraan meer dan 25 jaar kennis, kunde en ervaring ten grondslag ligt.

Wat is assertief communiceren?

Assertief communiceren wordt regelmatig verward met agressief communiceren. Een verbaal gevecht met winnaars en verliezers. Waarbij de grootste mond, of degene met het meest uitgebreide vocabulaire wint. Vaak ten koste van een ander.

Wat assertiviteit wel is, dat is dat je weet op te komen voor jezelf, jouw mening, standpunten en ideeën. Terwijl je jouw gesprekspartner in z’n waarde laat. Het levert een win-win situatie op.

Gevolgen

Waar niet assertief wordt gecommuniceerd, worden regelmatig minder goede beslissingen genomen. En duren trajecten langer dan nodig is. Of roept onderlinge communicatie allerlei spanningen en andere negatieve emoties op. Of dat nu thuis plaatsvindt of op de werkvoer, het dient niemand.

Door zelf een assertiviteitstraining te volgen ben je voortaan ook in staat om goed om te gaan met niet-assertieve mensen in jouw omgeving of op de werkvloer. En weet je niet alleen jezelf op dit vlak, maar ook hen te sturen.

Prettig en doeltreffend NEE zeggen

Assertiviteit heeft alles te maken met communicatie. Verbaal en non verbaal. Tijdens de MindTuning assertiviteitstraining leer je alles wat hier bij komt kijken. Zoals grenzen stellen en hoe je duidelijk NEE zegt. En dat op een manier die anderen als prettig en helder ervaren.

Je leert ook hoe je jouw boodschap concreet voor anderen maakt. Zonder dat iemand zich negatief aangesproken voelt. En er geen ruimte is voor onnodige discussies. Want je zult het vast ook meegemaakt hebben; dan kom je een keer voor jezelf op en eindigt het in een discussie waarin jij jezelf moet gaan verdedigen. Bij ons leer je hoe je dat voortaan eenvoudig voorkomt.

Wat veel mensen niet weten is dat assertiviteit niet zozeer te maken heeft met wat je zegt, maar hoe je het zegt. Je lichaamstaal, het gebruik van je stem, intonatie, mimiek, ritme van spreken in combinatie met non verbale ondersteuning, die zijn van cruciaal belang.

Wij leren je:

 • Een techniek waardoor je nooit meer naar woorden hoeft te zoeken
 • Negatieve emoties om te zetten in krachtig zelfvertrouwen. Zoals angst, onzekerheid, twijfel, verlegenheid, of de angst om niet goed over te komen of iets raars te zeggen, negatief beoordeeld of afgewezen te worden, om te gaan blozen, niet goed uit je woorden te komen, enz.
 • Jezelf te durven laten zien en horen op een wijze waarbij jij en de buitenwereld zich comfortabel voelen
 • Twijfeltaal te vermijden door prettig resoluut te spreken.
 • Je stem, ritme van spreken en volume juist in te zetten zodat jouw boodschap zonder ruis overkomt
 • Non verbale communicatie doeltreffend te gebruiken, zodat alles wat je zegt congruent overkomt en maximale impact heeft.
 • Een krachtige motivatietechniek die je kunt inzetten voor jezelf en anderen

Na afloop van de training ben je:

 • Aantrekkelijk om naar te luisteren en wordt jouw mening gevraagd en op prijs gesteld
 • Weet je anderen positief te beïnvloeden door prettig resoluut en doelgericht te communiceren
 • Kun je op een prettige manier voor jezelf opkomen en NEE zeggen, zonder dat woord te hoeven gebruiken
 • Ben je in staat om succesvol om te gaan met kritiek en moeilijke mensen
 • Kun je hete hangijzers als uitdagingen presenteren, zodat anderen deze  graag samen met jou willen oppakken

Omdat je na de training zelfbewust, daadkrachtig en positief overkomt, straal je zelfvertrouwen uit. Er wordt voortaan echt naar je geluisterd en rekening met je gehouden. Je weet van jouw individuele doelen gezamenlijke missies te maken. Zonder daarbij een ander pootje te haken of zelf het onderspit te delven.

Je wordt bekwaam in vaardigheden die levenslang invloed hebben. Op je functioneren in teams, als collega, als ouder en als leider.

Aantal deelnemers: 1 - 4 personen
Duur van de training: 2 dagdelen
Jouw investering: €  990,- excl. BTW

Trainingstijden:

1e dagdeel: de ochtend van 10.00 uur tot 13.00 uur of de middag van 14.00 uur tot 17.00 uur
2e dagdeel: een week later de ochtend van 10.00 tot 13.00 uur   of de middag van 14.00 uur tot 17.00 uur

Bonus: gratis e-learningpakket

Als bonus krijg je bij onze training het e-learningpakket ‘Assertiviteit’ ter waarde van € 290,- er gratis bij. Zo kun je na afloop thuis in je eigen tempo alle lesstof nog eens de revue laten passeren. Het e-learningpakket bevat veel inspirerende video’s waarin Pieter Frijters je motiveert en persoonlijk uitlegt wat je het beste kunt doen om assertief te worden.

Ook krijg je een bestseller van Pieter Frijters naar keuze

Wij verzorgen voor jou koffie, thee, frisdrank en versnaperingen.
We hebben de beschikbaarheid over een eigen parkeerplaats en 2 elektrische oplaadpunten.
Je kunt gebruik maken van gratis Wifi.

Refresh-dagen

Regelmatig zijn er MindTuning™-refresh-ochtenden of -middagen waar je gratis welkom bent. In de praktijk zal blijken dat je dit nauwelijks of niet nodig hebt.

Eerst kennismaken?

Wil je eerst kennismaken om te bespreken of deze training match met jouw wensen en doelen? Dat kan. Bel voor een afspraak: 0182-612345.

 Zeg nooit Nee

Inschrijven Terug naar het overzicht
Meer dan 28.000 professionals volgden onze trainingen.
wwf ah
nuon menzis
rabobank ohra
mvj kpn
fiat perry sports
philips ing
tno tu-delft
abp abn
achmea ahoy
asr aviko
bp cz
danone dnb
dela fontys
gemeente utrecht haagse hogeschool
ahold politie
reaal unilever
veghel venlo
zwitserleven interpolis
knvb nn
nhl eneco
shell vu wageningen