Trainingsaanbod

Stottertherapie

Programma

De 1e en 2e sessie word je je bewust gemaakt van alle onbewuste processen die je stotteren activeren. Maar vooral ook van processen in je brein waardoor je vlot gaat spreken. Zo krijg je steeds feedback op wat er goed gaat.

De 3e sessie wordt besteed om de verbeteringen te verankeren en een eventueel laatste restje spreek-onzekerheid op te sporen en weg te nemen.

Bewust- naar onbewust bekwaam

Het is een bewustwordingsproces van de dingen die goed gaan en waarom ze goed gaan. Want pas dan ben je in staat om jezelf te corrigeren en te verbeteren.

Een e-trainingsprogramma met veel video’s ondersteunt je in de tussenliggende periodes. Het resultaat is maximaal wanneer je de komende maanden fit en alert blijft. Van bewust bekwaam word je onbewust bekwaam.

Tijd komt niet terug

Des te ingewikkelder de aanpak van stotteren, des te meer tijd het kost en des te kleiner de kans op succes. Tijd komt nooit terug. Met MindTuning™ wordt ook een trigger (ruis) opgespoord en weggenomen die medeverantwoordelijk is voor het stotteren. Dit zorgt voor een snellere doorbraak en meer zelfvertrouwen.

Wanneer je in sommige situaties in staat bent om zonder stotteren volzinnen uit te spreken is de MindTuning™ stottertherapie jou op het lijf geschreven. Spreken kun je al en hoef je niet meer te leren. Wij geven nauwelijks aandacht aan je spraak, omdat we weten dat stotteren dan eerder verergert dan verbetert.

Je brein krijgt alle aandacht om jou bewust te maken van onbewuste controleprocessen die je stotteren verergeren. Je leert vervolgens hoe deze plaats maken voor natuurlijke processen zoals topsprekers deze zichzelf onbewust hebben aangeleerd. Eén techniek is hoe jouw denken automatisch wordt losgekoppeld van je spraak.

In plaats van het verhelpen van stotteren is MindTuning er op gericht om het eigen vermogen te activeren om in alle situaties natuurlijk en met emotie te spreken. Op dezelfde manier zoals ervaren presentatoren dat doen.

Inschrijven Terug naar het overzicht
Meer dan 28.000 professionals volgden onze trainingen.
wwf ah
vattenfall menzis
rabobank ohra
mvj kpn
fiat perry sports
philips ing
tno tu-delft
abp abn
achmea ahoy
asr aviko
bp cz
danone dnb
dela fontys
gemeente utrecht haagse hogeschool
ahold politie
reaal unilever
veghel venlo
zwitserleven interpolis
knvb nn
nhl eneco
shell vu wageningen