Voor wie

ICT

Technisch én communicatief vakbekwaam 

Was het als ICT’er in het verleden alleen van belang om technische vakkennis te bezitten, tegenwoordig moet je vooral ook communicatief vaardig en klantgericht zijn.

Je weet het als geen ander; de techniek snelt vooruit en ICT-projecten worden steeds complexer. Je hebt sprekersvaardigheden nodig om de vraag naar ICT-infrastructuur binnen een bedrijf te kunnen inventariseren, goed in projecten te participeren, keuzes toe te lichten en te communiceren met klanten en mensen uit alle lagen binnen een bedrijf.

De verschillende doelgroepen waarmee je te maken krijgt, vragen ieder om een eigen benadering. Niet iedereen spreekt immers de taal van techniek. Het is de kunst om je vakkennis te vertalen, zodat iedereen begrijpt wat je zegt.

Ben je ontspannen als je met klanten, collega’s of leidinggevenden communiceert, of een presentatie geeft? Kom je prettig over en weet je de aandacht vast te houden? Begrijpen jouw toehoorders wat je ze vertelt? Weet je ze te inspireren tot de actie die je voor ogen hebt? En doe je dat zonder te veel kostbare tijd van hen in beslag te nemen?

Na onze training zul je bovenstaande vragen volmondig met ‘ja’ beantwoorden. En bent je een prettige en duidelijke gesprekspartner voor de mensen met wie je communiceert.  

Dit leer je:

  • Aan het denken voorbij gaan: zonder lange voorbereiding op elk gewenst moment de juiste informatie communiceren.
  • Beïnvloedingstaal: door een juiste afwisseling van hard, zacht, hoog, laag, langzaam en snel spreken, dringt wat je zegt door in het onderbewuste, zodat de boodschap blijft hangen.
  • Visueel spreken: je tovert beelden op het innerlijke visuele scherm van je publiek, zodat je boodschap als vanzelf wordt opgenomen in het brein van je toehoorders.
  • Natuurlijk gebruik maken van je authenticiteit, mimiek en lichaamstaal: om je boodschap extra kracht bij te zetten.
  • Kijken: de manier waarop je je omgeving waarneemt, bepaalt je uitstraling en de aandacht die toehoorders voor jou en je verhaal hebben.

Je kunt deelnemen aan trainingen zowel in groepsverband als individueel (VIP-coaching). Ook verzorgen wij InCompanytrainingen op maat. Informeer naar de mogelijkheden.

Meer dan 28.000 professionals volgden onze trainingen.
wwf ah
nuon menzis
rabobank ohra
mvj kpn
fiat perry sports
philips ing
tno tu-delft
abp abn
achmea ahoy
asr aviko
bp cz
danone dnb
dela fontys
gemeente utrecht haagse hogeschool
ahold politie
reaal unilever
veghel venlo
zwitserleven interpolis
knvb nn
nhl eneco
shell vu wageningen