Voor wie

Overheid

Met plezier trefzeker spreken

Werken bij een overheidsinstantie vraagt, net als in het bedrijfsleven, om goede mondelinge vaardigheden. Je hebt immers te maken met interne en externe communicatie (burgers, bedrijven en andere instanties).

Werkoverleg, vergaderingen, functioneringsgesprekken, presentaties, inspraakrondes, speeches, voorlichtingsbijeenkomsten, gesprekken met media… Het is maar een greep uit de mogelijke communicatiemomenten die je werkkring met zich mee kan brengen. Hoe beter je communiceert, des te sneller en effectiever je zaken tot stand brengt.

Maar heb je wel plezier in die communicatiemomenten? Haal je er alles uit wat er uit te halen valt? Kom je prettig en overtuigend over? Raken je toehoorders gegrepen door wat je vertelt? Weet je ze te inspireren tot de actie die je voor ogen hebt? En doe je dat zonder teveel kostbare tijd van hen in beslag te nemen?

Na onze training zul je al deze vragen volmondig met ‘ja’ beantwoorden. En spreek je voortaan bij elke gelegenheid trefzeker én met plezier.

Dit leer je:

  • Aan het denken voorbij gaan: zonder lange voorbereiding komen de juiste woorden als vanzelf in je op.
  • Beïnvloedingstaal: door een juiste afwisseling van hard, zacht, hoog, laag, langzaam en snel spreken, dringt wat je zegt door in het onderbewuste van je toehoorders, zodat je boodschap blijft hangen.
  • Visueel spreken: je tovert beelden op het innerlijke visuele scherm van je publiek, zodat de boodschap als vanzelf wordt opgenomen in het brein van je toehoorders.
  • Natuurlijk gebruik maken van je authenticiteit, mimiek en lichaamstaal: om je boodschap extra kracht bij te zetten.
  • Kijken: de manier waarop je je omgeving waarneemt, bepaalt je uitstraling en de aandacht die toehoorders voor jou en je verhaal hebben.
  •  Doeltreffend inzetten van PowerPoint en Prezi: de invloed van gebruik van foto’s en afbeeldingen heeft meer effect op je toehoorders, zowel positief als negatief, dan je ooit heb gedacht.

Je kunt deelnemen aan trainingen zowel in groepsverband als individueel (VIPcoaching). Ook verzorgen wij InCompanytrainingen op maat. Informeer naar de mogelijkheden.

Meer dan 28.000 professionals volgden onze trainingen.
wwf ah
vattenfall menzis
rabobank ohra
mvj kpn
fiat perry sports
philips ing
tno tu-delft
abp abn
achmea ahoy
asr aviko
bp cz
danone dnb
dela fontys
gemeente utrecht haagse hogeschool
ahold politie
reaal unilever
veghel venlo
zwitserleven interpolis
knvb nn
nhl eneco
shell vu wageningen