Trainingsaanbod

Spreken in het openbaar

Meer dan 14.000 professionals volgden deze training.

Met minimale voorbereiding beter presenteren | 2 x 1 dag | € 1260,- excl. btw
______________________________________________________

Drempels verdwijnen

Tijdens de snéltraining 'Spreken in het openbaar' gaan drempels verdwijnen. Je zelfvertrouwen groeit en ook zonder aanleg leer je in 2 dagen overtuigend te presenteren. 

Kantelmoment

Je wordt uit je comfortzone gehaald en steeds verbeterd. Totdat het kantelmoment wordt bereikt. Spreekstress maakt dan plaats voor gezonde opwinding. En je hebt nauwelijks nog voorbereiding nodig om beter te presenteren dan voorheen. 

Woorden komen vanzelf

Je oefent een methode waardoor de juiste woorden en zinsopbouw als vanzelf opkomen. Je leert technieken waarmee je interactie krijgt met je toehoorders. En je wordt getraind in het omzetten van kennis in presentatiekracht.

Gemakkelijk presenteren

Wil je vrijwel onvoorbereid een spraakmakende speech of presentatie houden? De training ‘Spreken in het Openbaar’ legt de basis om meestal voor de vuist weg te presenteren zoals de allerbeste sprekers ter wereld dat ook doen.

Jouw investering: € 1260,-
Exclusief 21% btw en inclusief koffie, thee, versnaperingen, een uitgebreide lunch.

GRATIS: 2 jaar deelname aan de refresh spreektrainingen (5x per jaar).

EXTRA: je krijgt de bestseller 'Meester over je gedachten' plus het miniboek 'Tips en Trics om te spreken in het openbaar'.

PE punten

Ben je Accountant (RA & AA) of Registercontroller (RC)? Dan moet je jaarlijks aan permanente educatie doen. Spreken in het openbaar is NBA geaccrediteerd. Je kunt met deze training 12 PE punten/ uren behalen.

Pluspunten:

  • Eigen parkeerterrein met oplaadpunt elektrische auto
  • NS-stations op 6 minuten loopafstand
  • Ideale netwerkomgeving met loungegedeelte
  • In het centrum van Nederland (regio Gouda)


Aantal deelnemers:

Maximaal 6, zodat voldoende onderlinge afstand gewaarborgd is.
Inschrijven van 2 of meer mensen: 10% korting 

Investering met rente
Onze trainingen vereisen een investering in tijd en geld. Je mag verwachten dat zij je een veelvoud aan rente opleveren.

Heb je nog vragen? Bel gerust: +31 (0)182 612345  Inschrijven

ook Incompany

De training kan ook in het Engels worden gegeven.

Fragmenten uit een spreektraining

 

Freek Vonk over Pieter Frijters

 

Reacties van deelnemers:

 

Goede tips die ik nooit eerder hoorde

 

Een leuke, leerzame 2-daagse training! De voornaamste reden dat ik de cursus heb gevolgd is omdat ik vooraf aan het spreken voor grote groepen me nogal zenuwachtig maak en daar wilde ik mee leren dealen. Ik heb van Pieter Frijters goede tips met een logische uitleg gekregen over hoe daarmee om te gaan. Op een manier die ik nog niet eerder had gehoord. Ik ben er van overtuigd dat zijn tips me enorm zullen helpen. Deze cursus was voor mij de moeite waard en ik raad het anderen ook aan.
Annemarie A.S. Wiesmeier-van der Brugge – Brugrecht Advocaten Den Haag

Zelden zo’n goede training gevolgd


Ik heb de 2 daagse training “Spreken in het openbaar” gevolgd in Waddinxveen en daar heb ik erg veel aan gehad.

Alles wat Pieter Frijters zegt is waar en het werkt! Hij heeft mij (en de rest van de groep) geleerd anders te kijken naar een groep en naar mijzelf. Hij trekt je, op een prettige, goede manier, uit je comfortzone.
Die omschakeling zorgt er voor dat je daar ECHT staat en de technieken die je leert, stellen je in staat een verhaal te vertellen dat boeit en bijblijft, zelfs als het nergens over gaat.

Je leert te improviseren en te schakelen en terug te keren naar de rust in jezelf als dat nodig is.
De 2-daagse training is inclusief een aantal gratis refresh-trainingen en ik heb er al 1 gevolgd. Ik ben heel blij met die extra service, je wordt weer even uitgedaagd en kan weer even wat puntjes op de i zetten.

Alles om de cursus heen was heel goed geregeld. De ruimte in Waddinxveen is professioneel en toch sfeervol. De lunch was uitgebreid en luxe.

Ik heb diverse trainingen en workshops gevolgd, maar zelden zo goed geregeld en verzorgd als bij Spreek.
Angelina Polderdijk – Adviseur projectbeheersing Waterschap Hollandse Delta

Je leert snel dankzij veel praktijk

Ik moet voor mijn werk regelmatig demo’s of presentaties geven. Nu ondervond ik hier best wat spanning voor. Daarom besloot ik om een cursus Spreken in het Openbaar bij Spreek te doen. Op 15  mei was het zover.

De eerste dag heb ik geleerd om me op mijn gemak te voelen als ik voor een groep sta. Verder heb ik een aantal presentaties /verhalen mogen vertellen. Dit allemaal zonder enige voorbereiding!

De maandag er op had ik op mijn werk een demo. Tijdens de demo heb ik de geleerde technieken in de praktijk kunnen gebruiken. Ik voelde mij hierdoor zekerder en het ging mijn inziens best goed.

De tweede cursusdag bij Spreek hebben we weer een aantal technieken geleerd en weer een aantal keer voor de groep mogen staan. Ik vond het een leuke cursus waarbij je snel leert omdat het een praktijkgerichte cursus is.
Jaco Hamelink - software tester


Doen


Doen, doen, doen. Dat is wat ik geleerd heb tijdens de training Spreken in het Openbaar bij Spreek. Je hebt al autoriteit en kunt zonder omwegen jezelf laten zien tijdens het presenteren!
Kim Ravers

Zeer de moeite waard

De training is zeer de moeite waard en een noodzakelijke investering voor iedereen die in het openbaar wil leren presenteren.
Tim Tersteeg - Directeur Timpanon Re-integratie BV

A la minute training, commentaar en bijsturing

Ik vond de training fijn omdat er concrete voorbeelden gegeven worden. En natuurlijk à la minute training, commentaar en bijsturing. Na de eerste dag ging een online training al veel beter én met meer zelfvertrouwen.  Ook de trainer zelf helpt natuurlijk. Ik heb er in ieder geval veel aan gehad.
Harald Hovenkamp MSc, MA - Kaatje bij de Sluis, Restaurant & Résidence

Boven jezelf uitstijgen

Pieter geeft je de inzichten en ervaring dat je boven je eigen verwachtingen uit kunt stijgen. Wat een verrijking! Hiermee kan ik mijn impact in het spreken voor groepen enorm en blijvend vergroten! Echt een aanrader.
Kiki van der Harst -  Coach

Multi toepasbaar


De training van Nic en Pieter was een fantastische ervaring en enorm leerzaam. Niet alleen nuttig voor het presenteren, maar ook heel toepasbaar in de omgang met andere mensen tijdens bijvoorbeeld vergaderingen.
Stephan de Vries - Rabobank

Wat een eyeopener


Wat een eyeopener is deze training van Spreek! Het oefenen voor de groep vond ik best lastig, maar heeft mij erg geholpen. Confronterend en intensief, maar van harte aan te bevelen! Komt de kans op je pad, dan zeker doen!
Belinda Singerling - Sociale verzekeringsbank

Ontspannen

Ik was van tevoren toch wel iets gespannen, maar ik heb tijdens de twee cursusdagen geleerd dat het echt mogelijk is om op een ontspannen manier een goede presentatie te geven. Dit terwijl ik voorheen altijd het idee had dat presenteren voor een groep niet mijn ding was. Er is de hele dag door veel feedback op je eigen presentaties en die van je medecursisten. De cursus heeft mij veel energie gegeven en ik geniet er nu van om presentaties te geven in plaats van er tegenop te zien. Ik vind de cursusleider ook echt goed.
Anne Hartkamp - financieel controller, Nordwin College

Ik heb geleerd om rust te pakken

Hoewel presenteren mij geen stress oplevert, waren er tijdens de training Spreken in het Openbaar nog tal van punten die ik heb bijgeleerd om nog overtuigender over te komen. Ik heb geleerd rust te pakken waar ik voorheen nog wel eens te snel en teveel wilde vertellen. Ik ben heel enthousiast over deze training!
Folkert Schornagel - student TU Delft

Goede praktische training met veel interactie


Wat me zeer aansprak aan de training Spreken in het Openbaar is de laagdrempeligheid ervan en de open sfeer die er heerste. Er was veel interactie tussen de deelnemers en ruimte om te oefenen. Ian is een trainer die je op een eerlijke manier laat zien waar je verbeterpunten liggen. Het is een goede, praktische training voor iedereen die beter wil leren spreken in het openbaar.
Arjan van Beelen -  Directeur projectontwikkeling, Ouwehand Bouw Groep B.V.

Effectief en waardevol


Tijdens de training Spreken in het Openbaar heb ik geleerd dat ik minder met mezelf bezig moet zijn maar meer met mijn publiek. Ik heb hier veel mee kunnen oefenen waardoor ik deze training als zeer effectief en heel waardevol zou omschrijven
Margriet van Dijk – Zorg voor communicatie

Direct toepasbaar


Ik heb de gehele training als zeer leerzaam en nuttig ervaren en de tips die je krijgt zijn direct toepasbaar. Zeker een aanrader.
Mart van Cleemputte - Manager JLS

Rust en vertrouwen

 

Tijdens deze deskundige training wordt er veel geoefend waardoor het geleerde direct in de praktijk gebracht kan worden. Complimenten aan de trainer Laurien; zij geeft duidelijke feedback en zorgt voor rust en zelfvertrouwen bij de deelnemers. Een enorme aanrader.
Ingrid Alblas – Opleidingscoördinator Aafje Hulpthuis

Betere presentator


Deze training heeft mij laten inzien dat de visuele ruimte van groot belang is bij het geven van een presentatie. Maar ook het verhalend vertellen zorgt er voor dat ik een betere presentator ben geworden die de aandacht van mijn toehoorders vasthoudt en ze enthousiast maakt.
Ruben Wijers – finanseur bij de Finanseur

Voor een ieder een aanrader om minimaal een keer gevolgd te hebben!


Muras Bas - Unitmanager Ministerie van Defensie

Investering


Zeer goede training. Ik heb veel geleerd en ook veel gelachen. Wat je leert pas je meteen toe in de praktijk. Wil je ergens in investeren, doe het dan in deze training.
Sabina di Gennaro

Aanrader


De trainingen van Spreek zijn zeker een aanrader. Een prima training binnen een veilige plek waar ruimte is om fouten te maken.
Jesse Bleekemolen  - Producer JSB Productions B.V.

Leerzaam én gezellig

 

De training Spreken in het Openbaar is een training waarin je echt uit je comfortzone gehaald wordt. Wat me erg aansprak is dat we direct in praktijk brachten wat er daarvoor geleerd was. Dus echt voor de groep staan en iets presenteren. Het was leerzaam maar zeker ook gezellig!
Gerdien Van Breugel  - Field Marketing Manager Benelux

Nuttige persoonlijke tips

Tijdens de training krijg je de kans om veel te oefenen voor de groep waarna je zeer nuttige (persoonlijke) tips ontvangt, die direct toepasbaar zijn. Wat mij betreft een absolute aanrader, zeer effectief en leerzaam.
Efrayim Metin – ecc consultancy

Veilig gevoel


Het trainen in een kleine groep zorgt voor een veilig gevoel en het geeft een ieder voldoende ruimte om te oefenen. Het is een zeer leerzame, nuttige training die je echt helpt.
Sacha Bink - Functioneel Applicatiebeheerder iWlz Zorg en Zekerheid

Opmerkelijk goed

De opbouw van de training en de methode op zich maken dat ik nu comfortabel kan presenteren. Het is de investering meer dan waard geweest. De training heeft me enorm veel energie opgeleverd, een opmerkelijk en goed resultaat in 2 dagen.
Oscar Huls - Uniglobe Smart Business Travel

Heel nuttig

 

Waardevolle training, niet alleen om zakelijk in te zetten, maar ook in je privéleven heel nuttig.
Nicole de Laender – Arbeidsmarktmakelaar/ recruiter bij De netwerkers

Pieter Frijters verdient en standbeeld

 

De 2 daagse training was iedere minuut heel leerzaam en inspirerend en heeft mij ontzettend veel opgeleverd. Veel praktijkoefeningen en feedback gekregen en de stap naar bewust bekaam spreken is hiermee gezet.  Uiteindelijk verandert dat in onbewust bekwaam spreken. Ook heel mooi en een echte aanrader is het boek “Meester over je gedachten” dat we na dag 1 meekregen. Leest heel makkelijk, staat vol mooie tips, verhalen, soms grappig, wel leerzaam en 100% mee eens. Pieter Frijters verdient een standbeeld met eventueel eronder een plakaat waarop alle namen van de medewerkers staan genoemd.
Lorenzo Bakker | Certification Engineer | Galley Inserts – Oven Products | Interior systems | COLLINS AEROSPACE

De puntjes op de i

Wat mij betreft een top training. Door het vele oefenen weet je na 2 dagen precies waar de puntjes op de i te plaatsen.
Gijs Holthuis - Teamleider | Cambium College

Volwaardig spreker

 

Ik kijk terug op 2 leerzame dagen, waarbij je je heel snel ontwikkelt tot een volwaardig spreker.
mr. Anita M. van den Bosch-de Gier  - RegelRecht Advies

Waardevol voor je toekomst


Ben van Wijngaarden– directeur Waaijerbouw B.V.

De training is een eye-opener

Leerzame training met ervaren, gepassioneerde trainer. De tips en tricks die je krijgt aangereikt, zijn zowel zakelijk als privé heel goed toe te passen. De training is een eye-opener
Fatiha Kardal - Kardal Welzijn & Zorg

Aanrader

Tijdens de training Spreken in het Openbaar werd op een prettige manier met elkaar gesproken over de presentaties van de deelnemers naar aanleiding van de lesstof. Ik heb inzicht gekregen hoe ik pauzes en rust in mijn presentatie breng en dat ik vooral niet teveel moet voorbereiden. Ik zou de training zeker aanraden.
Eduard Keilholz - Software architect 4DotNet

Meer rust

De training Spreken in het Openbaar heb ik als zeer leerzaam ervaren. Ik heb met name geleerd niet zo te focussen en mijn basishouding aan te passen wat mij meer rust geeft tijdens het presenteren.
Marco Reijngoudt - Manager JRS

Beeldend vertellen


De Masterclass Spreek heeft mij heel veel gebracht! De training is praktisch, stimulerend, goed toepasbaar en no nonsense. Ik heb geleerd beeldend te vertellen in plaats van een verhaal uit het hoofd te leren, ruimtelijk te kijken en stiltes in te voegen in mijn presentaties. Nu al bedankt!
Marcel Buur, Functioneel beheerder Woonwaard

Je verhaal wordt visueelWat me het meest bijgebleven is van de Masterclass bij spreek.nl is het visueel maken van het verhaal. Ook de afwisseling van theorie en praktijk sprak mij zeer aan. De training helpt je om veel meer uit presentaties en sociale events te halen.
Sanne van Tongelen, Greenhouse

Praktijkgericht. Je hebt er direct wat aan!


Jeroen Schutte - Gerechtsdeurwaarder Vermeer Schutte & Musen B.V.

Pragmatisch en leerzaam

Zeer pragmatisch en leerzame manier om je spreekvaardigheid in korte tijd te verbeteren!
Inge Verschuur - Investment manager Horizon Flevoland

Als stoppen met nadenken lukt dan ga je shinen!


Han Roode - Head of Strategy M2Media.nl 

Effectieve aanpak

Uitstekende effectieve aanpak met praktische handvatten.
Hans Mars - eigenaar Mars Atletics Concepts

Vol overtuiging


Een training waarin je leert om voor een groep zonder PowerPoint vol overtuiging beeldend te spreken.
Mariska Karcher

Vertrouwen

De training Spreken in het Openbaar bij spreek.nl is zeer professioneel. Echt een verademing. Ik heb geleerd op mijn kennis te vertrouwen en te stoppen met al die voorbereiding.
Bart Vossen - Managing director Measuremail

Anders zien

Je leert heel veel in 2 dagen en gaat de wereld anders zien!
Ellen Samwel - L-Group 

Toegankelijke training


Een toegankelijke training die direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk.
Steven Jansen - Senior Private Banker, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland

Leerzaam en interactief

Leerzame, interactieve training, waar je echt gelijk aan het werk wordt gezet om beter te worden.
Marit de Wit - Directeur De kleine wereld

Versterken


Tijdens de training heb ik diverse tips aangereikt gekregen waardoor ik mijn presentatie inhoudelijk kan versterken en heb ik geleerd dat het presenteren zonder PowerPoint van toegevoegde waarde is.
Jan de Bokx - Compass Marine Services

Aanbevelenswaardig


De training Spreken in het Openbaar kan in zeker aanbevelen. Tijdens de training wordt veel geoefend en krijg je feedback, waar je echt iets mee kunt.
Varinka Bouma

Aanbevelenswaardige training

Deze training verruimt letterlijk je blik, waardoor je opstaat en spreekt. De training van Spreek heb ik ervaren als een zeer goede professionele training, welke ik zeker bij vrienden, familie, klanten en collega’s aan beveel.
Jacques Fontaine – Commercial Director DDM Demontage B.V.

Geholpen


Deze training heeft mij geholpen om een manier te vinden om mijn verhaal goed over het voetlicht te brengen. Jezelf niet door de ogen van de zaal bekijken, maar wel bespraakt je kennis overbrengen.
Maxime Vonk - juriste bij BDO

Aanrader


Een echte aanrader voor iedereen die beter wil leren presenteren!
Tom Kuipers - Teamleider Gemeentearchief Alphen aan den Rijn

Zeer leerzaam


Zeer leerzaam en zeker de moeite waard! Ik heb dingen geleerd die ik de rest van mijn leven nog kan gebruiken en verbeteren!
Floor Swinkels MSc, Brainport Nationale Actieagenda | Adviseur Strategie en Monitoring

Absoluut meer zelfvertrouwen


De training Spreken in het Openbaar is mij aangeraden door onze CEO. Ik heb er geleerd om mijn tijd te nemen bij het opkomen. En ook om voorafgaand aan een presentatie spanningen weg te nemen door gebruik te maken van de ruimte. De training heeft mij absoluut meer zelfvertrouwen gegeven tijdens het geven van presentaties.
Roel van der Horst - manager Mechanical

Inspirerend


Inspirerend, goed voor mijn zelfvertrouwen om in een veilige sfeer te oefenen!
Jacco de Vries - Manager Sales Implementation Management & Consultancy

Zeer leerzaam


De training Spreken in het Openbaar was voor mij zeer leerzaam en waardevol. Het oefenen voor de groep en de daarop ontvangen feedback sprak mij zeer aan. Ik heb geleerd dat door het toepassen van enkele simpele technieken, je verhaal veel meer impact heeft. Dankzij de training is mijn mantra voortaan dan ook: kijken met je neus, volume en pauzes!
Debbe van der Hoek - Scrum Master & Change Agent, ICT bij Sanquin ICT

Handige tools


In korte tijd krijg je zoveel handige tools voor de toekomst. Inspirerend en waardevol!
Marianne van der Gouwe - Forever Living

Praktisch toepasbaar

Open, toegankelijk, maar vooral praktisch toepasbaar. In een veilige situatie.
Ward Kolman - directeur CSU

Zeer effectieve training

Zeer effectieve training in een kleinschalige setting. Veel doen. Wat een effect en dat in twee dagen.
Marieke van Steekelenburg - Customer Experience Manager NV Schadeverzekering

Zeer pakkend

Zeer pakkend en een heel goede basis.
Frank de Wit - directeur Octavus Holding BV/White Vision

Hoge kwaliteit


Hoge kwaliteit cursus, sterk gericht op praktijk, waardoor je met de groep snel leert en je presentatie verbetert.
Daniel Knoppers - Product Owner bij Instant 

Presenteren met overtuigingskracht


Deze training helpt enorm doordat je leert en ervaart met overtuigingskracht goed te kunnen presenteren!
Anita Goes - HR Business Partner Holland Casino

Verrassende opzet en effectief


Ontspannen sfeer, bevlogen trainers die binnen 2 dagen verschil kunnen maken. Verrassende opzet en effectief.
Melanie Hubers - Projectmanager Marketing & Communicatie bij Waterdrinker 

Waardevolle training

 

Ik heb tijdens de training Spreken in het Openbaar veel geleerd. Zoals dat het nemen van pauzes, het rustiger en met een iets hoger volume praten mijn presentaties sterk verbetert. Het zijn waardevolle dagen geweest waarin het veel kunnen oefenen en de feedback die ik kreeg mij enorm aansprak.
Roshanak Bakhtiari Deshiri - Trainer Electronic Exchange of Social Security Information

Onvergetelijk en leerzaam


Een eye opener en leerzame/onvergetelijke ervaring
Robin den Das - projectleider Vastgoed Kennemer Wonen

Spreekangst overwinnen


Heb je spreekangst, volg dan deze training. Het stelt je in staat binnen 2 dagen deze angst te overwinnen.
F. Kooistra - Coördinator Lichtpunt

Goede afwisseling


Tijdens de training Spreken in het Openbaar is er een goede afwisseling van theorie en praktijk. Er is meer dan voldoende ruimte om te oefenen.
Maarten Wolzak - Oprichter van Myndr

Overwinning

Overwinning van je angsten.
Maarten de Jongh - directeur van TWS Nederland BV

Waardevol!


Waardevol doen!
Gerard Wagteveld - Directeur Vivesta Groep

Doen!


Gewoon doen!
Stefan van den Brink - Algemeen Directeur bij Uniconta

Veel geleerd


Leuke training, veel geleerd en zou het aanbevelen bij anderen.
Ling Man

Verandering


Fantastische ervaring die je daadwerkelijk verandert.
Romeo Battistella - pricing Analyst bij Pentair Haffmans

Direct verbetering


Eyeopener voor de fouten in je presentaties. Geeft direct verbetering.
Taco Tijsma - Arcitect  Pacem BV

Waardevolle training

Een super waardevolle training om meer te leren over de essentiële basics van presenteren en spreken.
Dennis Looijenga - online Marketeer Instant Magazine

Grote verbeteringen

Leerzaam/open! Heel bijzonder dat je in twee dagen zoveel stappen kan maken. De kleine tips zorgen voor grote verbeteringen.
Lars Littooij

Natuurlijk spreken

Ik heb geleerd om een natuurlijk spreker te worden.
Frank van Harten, innovatiemanager Koopmans

Onmisbaar

Onmisbaar voor iedere professional.
Rogier van Dodewaard - Product owner ANWB

Vertrouwen

Ik ben door de angst om mijn verhaal kwijt te raken heen gekomen. Ik ontdekte dat controle erover houden niet mogelijk is dus dat hoef ik ook niet meer te proberen. Ik vertrouw er nu op dat ik precies weet wat ik wil vertellen.
Judith Bruin - Praktijk de Geheime Tuin

Super! 

In 1 woord: Super!
Cora van Vliet - Marketing/Communicatie Kardex Systemen BV

Top!

 

Mark de Jong -Lab ManagerGenomeScan B.V

Een aanrader

Deze training zou ik iedereen aanraden. Je haalt zoveel uit jezelf. Nu ben ik bewust bekwaam en het is zo leuk om mezelf hierin verder te ontwikkelen.
Frances van Balen - Afdelingshoofd B&D / Afdelingshoofd zorg, Respect Zorggroep

Prettige wijze

Een prettige wijze om vaardigheden te verkrijgen van de docenten en te leren van medecursisten.
Richard Borst - Global IT manager operations, Vopak Global IT B.V.

Een musthaveEen musthave voor iedereen dien wel eens in het openbaar spreek of voor een groep staat.
Pieter Mol

Zeer krachtige training

Pieter is in staat om elk onderwerp direct te presenteren alsof hij er zelf al jaren specialist in is en geeft de cursisten hierna de kans om dankzij dit voorbeeld zichzelf continu te verbeteren. Deze training laat in de praktijk zien dat de theorie werkt en dat verbetering van elke presentatie altijd mogelijk is.
Ewoud Righolt - Manager Sales ASN

Uitdagend

Uitdagende, interactieve training met een fijne, praktische en ervaren trainer.
Adriënne van de Ven - Vitaliteitcoach, Praktijk Levensvreugde, Leersum


De kracht van stilte

Het trainen in een kleinere groep is heel effectief. Ik heb genoten van de groepsgrootte. Het belangrijkste inzicht dat ik heb gekregen is de kracht van stilte.
Jurgen Adam, CA Technologies

Aanrader


Een aanrader voor iedereen die spreekt in groepen.
Charlotte van Doorn - Directeur primair onderwijs Vindingrijker

OngedwongenZeer praktijkgericht en ongedwongen.
Elza Bulstra - Manager communicatie Lefier

Om nooit te vergeten

Een training om nooit te vergeten! Ik heb zoveel geleerd en heb echt zin om binnenkort voor groepen te spreken en te ervaren dat het wél leuk is!
Jettie Reijenga - Manager NL, Herrmann Intl. Nederland

Het uitersteIk had nooit verwacht dat ik na twee trainingsdagen presenteren leuk zou vinden! Pieter Frijters haalt het uiterste in je naar boven.
Esther Slingerlan - beleidsadviseur Limor

Cadeau


De resultaten van de training van Pieter Frijters zijn zodanig dat ze voor mij toepasbaar zijn in vrijwel elke (werk)situatie. Ik overweeg zelfs om de training cadeau te doen aan mijn dochter.

Ruud Theunissen - Supplier Quality Assurance Manager, Philips

Leuk in plaats van doodeng

Zoveel geleerd, zoveel geoefend en het presenteren is nu zelfs leuk in plaats van doodeng. Wie had dat kunnen bedenken.
Ilona Jover - medewerkster afdeling Klant, 3B Wonen

Goed!

Jeroen Bakker - QHSES Manager, PT Head of Security TechnipFMC

Optimaal resultaat

Intensieve training met optimaal resultaat volgens mij, haalbaar in 2 dagen.
Jack Kusters - directeur Energa

Leren


Als je wilt leren hoe je moet spreken voor een groep, moet je hier heen gaan.
Lars van Baar - consultant Svensson

Aanrader!


Een aanrader!
Ing. L. van der Plas - Teamleider Bedienen Watersystemen, Hoogheemraadschap van Rijnland

Energiek

Zeer leerzaam, onderscheidend en energiek.
Eugene Mureau Consultant Pensioen, Delta Lloyd

To the point

Direct, to the point, passie voor het vak.
Karel Vogelezang - sales executive, Infradata

De technieken om spanning te verlagen leiden in de praktijk tot resultaat!


Steven Schrier- Telecomspecialist Aventel

Tof

Tof om gewoon hands-on met spreken in het openbaar aan de slag te gaan.
Jeroen van der Horst - directeur - Proshore

Persoonlijk

Persoonlijk en effectief. Dik in orde.
Ben Kras - General Manager Kras Recycling BV

Een aanbeveling

Absoluut aan te bevelen voor iedereen die voor een groep staat of gaat staan.
Chantal Deen - relatie manager OOM Verzekeringen

Sterker

Ik heb de training Spreken in het openbaar met heel veel plezier gevolgd. Ik heb zoveel geleerd...en kom ook zeker terug voor de gratis refresh-coaching-momenten. In de rol van directeur op een basisschool maakt het me sterker, maar ook in mijn privéleven heb ik er erg veel baat bij.
Wilma Duijf - directeur Bassischool De Meerkoet in Dirkshorn

Veel geleerd

Fijne open sfeer, betrokken en kundige trainer. Veel geleerd en de kunst afgekeken!
Tineke Mulder-den Breejen - teamleider Auris Prof. Groenschool

Absolute aanrader

Een absolute aanrader voor iedereen die zijn of haar presentatietechnieken durft te verbeteren.
Nanco van Arkel  -  Directeur PRO Groep

Juiste tools


Een zeer waardevolle training, waarbij je de juiste tools krijgt om beter te spreken.
Tjeerd Verbeke - Hoofd Category Management & Promotie 

Overtuigingskracht


Deze MasterClass geeft je de tools en het vertrouwen om met overtuigingskracht een verhaal over te brengen aan een groep mensen. Echt een aanrader. 
Guido Berends - Camee BV

Enthousiast en duidelijk

De trainer is zeer enthousiast. En geeft duidelijke tips hoe je je kunt verbeteren. Hij zorgde voor een veilige en informele sfeer, waardoor we vrij konden oefenen met presenteren.
Yik Ho Wong - Digital Marketeer, PauwR Digital Marketing

Praktisch


Praktisch.
Mark van Leijsen - projectleider bij Kuijpers

Praktijkgerichte cursus


Een cursus met zeer bruikbare aanwijzingen die echt in de praktijk toepasbaar zijn.
Peter van der Vleuten, Global Director Engineering, Mammoet Global Engineering

Groot publiek

Een goed idee voor iedereen die zich lekker wil voelen voor een groot publiek.
Merijn Hougee - directeur Clean Shipping Index

Actieve training

Een actieve training die je laat zien, ervaren, maar vooral voelen hoe jij het beste kunt spreken in het openbaar. Zodat het bij jou past.
Anja Grootveld - beleidsmedewerker Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland  

Diepgaand

Ik heb de training 'Spreken in het openbaar' ervaren als diepgaand, joviaal, met passie en naar de mens kijkend.
Kees Teunissen

Als je je zekerder wilt voelen om te spreken in het openbaar, beveel ik Pieter ten zeerste aan!
Erik van Asselt - Algemeen Directeur ICP Group

Inzicht

Het geeft je inzicht hoe je je niet alleen tijdens een presentatie moet "gedragen" maar ook in mijn dagelijks leven.
Paul Sijl - Vendor manager Buydirect

Zelfverzekerd

In 2 dagen werken aan je presentatie aan groepen. Zelfverzekerd voor de groep staan.
Tijm van Meurs - Accountengineer KMWT

Snelle progressie

Deze training heeft me veel inzicht gegeven over hoe te presenteren. Verrassend hoe snel ik progressie geboekt heb!
Henk Kin - software architect bij 4dotnet

Zeer leerzaam

Zeer leerzaam en interessant.
Andrei Chabaline - salesmanager Ridderdrive

Spreekangst opgelost

Spreken het openbaar is niets voor mij, dacht ik. Tot Pieter me van mijn spreekangst afhielp. Nu is het mijn core business, en krijg ik hoge waarderingen als spreker.
Aartjan van Erkel - auteur 'Verleiden op internet

Doeltreffend en leuk

Presenteren wordt niet alleen doeltreffender, maar ook veel leuker!
Eric van Jarwaarde - CEO Vendit

Inspiratiebron

Het is een groot cadeau om een training bij Pieter bij te wonen en om er zoveel te leren. Een inspiratiebron waar je echt wat mee doet!
Monique Aalbers – Communicatie Adviseur Endemol Nederland

Nooit gedacht

Nooit gedacht dat ik presenteren leuk zou gaan vinden…
Wesley Ladage – Ladage Beheer BV

Vertrouwen

De trainingen van Pieter zijn erg waardevol. Het loslaten van de informatie en er dan op kunnen vertrouwen dat je het op een begrijpelijke en speelse manier kan overbrengen heeft mij erg geholpen.
Dirk Taat, acteur/ fotomodel

Uitstekend


Uitstekend, Leerzaam en zeer inspirerend!
Hilda Dijksma - ZZP-er Testamentrecht

Niet denken maar doen
De eenvoud waarmee we uit onze comfortzone gehaald werden, is me erg bijgebleven van de training bij Spreek. Niet nadenken maar doen en concentreren op kijken. Ik zou de training zeker aanbevelen.
Mark Wonders – directeur/ bestuurder Woonmeij

Mooie combinatie
Leerzaam, mooie combinatie theorie en praktijk.  Je doet in een veilige situatie ervaring op!
Monique Mulders MSc - Teammanager Informatiebeheer en ICT Graafschap College

Enorme stappen
Tijdens de training is er veel gelegenheid om te oefenen, waarna je zeer bruikbare (persoonlijke) tips ontvangt die direct toepasbaar zijn. Spreken in het openbaar is voor een ieder te leren. In 2 dagen kun je enorme stappen maken en je ontwikkelen tot een goede spreker
Tim van Kempen

Uniek
De wijze waarop Pieter deze 2-daagse training invult is uniek. Een effectieve en zeer waardevolle training die afwijkt van de “standaard” trainingen.
Esther van der Kooij

Relaxter en beter
Fijne training, goede tips en tricks. Ik spreek nu relaxter voor een groep en ook nog beter!
Nikki van Hoof - Planner Infra ENEXIS NETBEHEER B.V./

Zeker een aanrader
Voor mij is deze training zeker een aanrader. Je leert om rustig, enthousiast en duidelijk je verhaal te communiceren.
Niels van den Berg -  Sales Peacock Insights B.V.

Top training
Top training! Je leert tijdens deze training de controle los te laten waardoor je het gewoon doet, zonder voorbereiding
Marcel van den Bosch

Nuttige training met veel oefenen
Tijdens deze nuttige training heb ik geleerd dat houding, volume en rust zelfvertrouwen geven bij het spreken en presenteren. Geen overbodige theorie maar oefenen, oefenen, oefenen
Monique Willems - Donatiecoordinator MUMC

Aansprekend
Het spreekt mij aan dat bij de training Spreken in het Openbaar alle onderwerpen bij elkaar horen en elkaar snel opvolgen. Ik heb geleerd in beelden te denken, rust in te bouwen en van tevoren de ruimte op te nemen.
Patrick Dokter - Manager TOTAL Express Network

Betere presentator geworden
Zeer leerzame en praktische training. Vooral intonatie, het oefenen met de 1 minuut presentatie en pauzes nemen zorgen ervoor dat ik een betere presentator ben geworden.
Mark Uitvlugt - Operationeel Manager Store Support

Bewustwording
Na deze training ben ik me er bewust van, dat denken je presentatie negatief beïnvloedt. Deze training is een aanrader voor iedereen.
Berto Boeve - Loohuis Energie & installatie Advies B.V.

Toppresentatie
Praktische, leerzame training die je de juiste pijlers aanreikt en je er toe zet om een toppresentatie neer te zetten  Vooral het vele oefenen zorgt ervoor dat je nuttige tips ontvangt en je kunt leren van de mede-deelnemers
Pim Douw - Online Marketeer NS International

Nuttige training
Wat mij het meeste aansprak van de training Spreken in het Openbaar was de 1 minuut presentatie op de tweede dag. Dat less more is, dat ik overtollige informatie kan weglaten. Het is een zeer nuttige training. Voor iedereen een aanrader!
Linda Demmers

Multi inzetbare technieken
Wat mij het meeste aansprak van de training Spreken in de Openbaar was de combinatie van theorie, de praktische oefeningen en de feedback die we kregen. Iedereen kwam aan bod. Het is een training waarvan je de technieken veel breder kunt inzetten dan alleen bij het presenteren.
Bob Zonneveld

Bewustwording van de kracht in jezelf
Wat mij het meeste aansprak bij de training Spreken in het Openbaar is de bewustwording en het vele zelf presenteren. Het maakt de training erg interactief en leerzaam. Ik heb geleerd meer rust in mijn verhaal aan te brengen en geen ruimte te bieden aan negatieve gedachten. Het zijn geen trucjes die je aangeleerd worden, maar een training waarbij je leert de kracht van het presenteren uit jezelf te halen.
Robin Telgenhof

Gewoon heel goed
De training Spreken in het Openbaar is gewoon heel goed. Tegen geïnteresseerden zou ik zeggen: investeer niet alleen in kennis maar vooral in de ontwikkeling van vaardigheden, zoals spreken. Daar heb je altijd en overal wat aan!
Kiki Goedemondt - KiNection

Super training
Ik ga mijn directe collega’s enthousiasmeren om de training Spreken in het Openbaar ook te volgen. Ik vond het super! Presenteren is een vak apart en door de tips die ik tijdens de training kreeg kon ik het op een gemoedelijke manier mezelf eigen maken.
Coos Bloemhard - Locatiemanager HRM-SSC Amsterdam

Krachtige pitch neerzetten
De training Spreken in het Openbaar bij Spreek heeft mij concrete handvatten gegeven om mijn presentaties te verbeteren. Door veel te oefenen en het ter plekke feedback krijgen. Ik heb geleerd dat ik een pitch krachtig neer kan zetten door stiltes in te bouwen. Ongeacht je probleem brengt deze training je een stap verder.
Anouk – Strategie Consultant

Vertrouwen in mezelf
De training Spreken in het Openbaar is een heel nuttige, praktische en interactieve training. Als belangrijkste leerervaring heb ik meegenomen vertrouwen in mezelf te hebben bij het presenteren en met een wat hoger volume te spreken. En Ian heeft veel humor!
Cindy Wu - ASR Nederland.

Van harte aanbevolen
De training Spreken in het Openbaar heb ik als zeer waardevol ervaren. Het was echt een praktische training. Doorhet doen (voelen en beleven), kan men snel slagen maken en verbeter je het spreken direct.  Dat leert dus super snel. De ongedwongen sfeer zorgde er voor dat er met humor en plezier gewerkt kon worden, waardoor het almaar leuker werd. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen en dat doe ik dan ook.
Hubert Zwartelé

Persoonlijk
Persoonlijk, maatwerk, zeer bruikbare adviezen.
Heleen Mosselman, Directeur domein Openbaar Bestuur I-Interim Rijk, Ministerie BZK

Doelgroep bereiken
Een eerste klas investering met als uitkomst eerste klas resultaten. Mijn presentatievaardigheden zijn enorm verbeterd. Ik bereik nu eenvoudig de doelgroep die ik wil bereiken.
Rosalina Nacken - Chief Executive Officer Rosalina Nacken

Mindset
Ik vond het erg leuk en leerzaam. Het gaat niet alleen over presenteren, maar ook over houding en mindset, ook in het dagelijks leven.
Linda Kanters - Reisagent Talisman 

Waardevol
Waardevol om meer inzicht te krijgen over hoe je voor de groep staat en presenteert.
Okke Scholten - consultant Acorel

Praktisch
‘Pieter geeft praktische handvatten waar je wat aan hebt.’
Margreet ten Hove 

Nuttig
Heel nuttig en interessant.
Meneer Lammen - projectleider IDS bij Afvalzorg

Effectief
Effectieve aanpak d.m.v. praktische oefeningen.
Jack Geraerds - Ecoloog provincie Limburg

Interessant
Een inzicht gevende en interessante training!
Saskia Lewis – Pensioenfonds Metaal en Techniek

Doen
Doen! Ook voor je zelfvertrouwen!
Lia Hengst-Veenbaas – drogiste

Afwisseling
Goede tips, veel praktijk, leren van anderen. Goede afwisseling in theorie (luister)deel en zelf in actie komen. 
Femmie Dotinga -, teamleider JVP-lets bedrijf CRV   

Profijt
Heel praktijkgerichte training met veel oefenen – wat profijt gaat opleveren.
Wilko van Rooijen -  Finance Director Eastman Chemical Co 

Goed toepasbaar
Zeer praktische training aan praktijk gelinkt. Goed toepasbaar in mijn werk. Doen!
Kitty Jonker, Pedel - secretaris College van Promoties, Universiteit van Amsterdam

Je hele leven profijt
Een ervaring waar je je hele leven voordeel aan hebt!! Het komt in elk moment of functie van pas. Doen!!.
Britt Willems - modeontwerpster Vanilia

Zeker worden
Deze training moet je zeker doen, je wordt er zeker van!
Free Hanemaaijer-Kroes - ondernemer 

Ontspannen
Een ontspannen training die je laat ontspannen tijdens het geven van een goede presentatie.
Remko van Komen - Financial Analyst/Voorzitter OR bij Hexion 

Kern
Een zeer praktische training die de kern van de vaardigheden raakt om presenteren direct tot uitvoering te brengen.
Erwin Spaans - Inkoper Oasen

Goed
Goede methode!
Koen Druijf - MVO Specialist bij Waterdrinker Aalsmeer

Inspirerend
Zeer inspirerend.
Monique v. Belzen - medewerker Grondzaken bij de Gemeente Veere 

Veilig
Erg leerzaam, veel praktijkoefening in een vertrouwde veilige omgeving.
Roger van der Boom - gemeente Roosendaal

Ogen
Praktische tips, om te stoppen jezelf door de ogen van anderen te bekijken.
Cilia Verhaar - Global account manager CSi Palletising 

Ervaring
Mijn dank is groot dat ik de training  ’Spreken in het openbaar’ mocht meemaken. Ik ben een hele ervaring rijker. Het waren ontspannende en intensieve dagen waar ik met een goed gevoel op terug kijk. Ik wist niet wat ik kon verwachten. Terugkijkend was de ervaring heel goed. De docent gaf mij goede signalen en rust, om te laten zien dat je je zelf kunt zijn. De locatie en inrichting waren natuurlijk onderdeel van de relaxte sfeer. Kortom een aanrader voor iemand die beter wil presteren en presenteren.
Rien van der Sijs - Ugchelen 

Intensief
Intensief, je moet het durven, maar als dat aanwezig is een absolute aanrader.
Marc van der Snoek - engineer ING Bank NV: 

Spreekangst oplosser
Prima training om echt over je spreekangst heen te komen.
Marjolein van Bruggen - regiomanager OTIB 

Effectief
Super effectief. Toegespitst op de praktijk
Peter van Geest - Interim Manager bij PDJ 

Adviezen die werken
Pieter Frijters is naar mijn mening een zeer ervaren docent, die tijdens de training keer op keer bewijst dat zijn aanwijzingen en adviezen ook echt helpen om je beter te laten spreken. Hij pakt het probleem bij de kern aan. Volg je zijn raad op, dan hangt je publiek voortaan aan je lippen! Ik raad daarom iedereen die beter wil worden in spreken in het openbaar, Frijters Mind Tuning aan.
Robin kern

Waardevol
Een waardevolle training die je letterlijk anders naar presenteren en de wereld laat kijken!
Loes Janssen - algemeen management Natec

De beste presentaties
Vrijwel iedereen van ons bedrijf is bij Pieter geweest voor een Spreken in het Openbaar training. Mijn collega's en ik werken voor een internationaal bedrijf en we komen meerdere malen per jaar samen met onze andere collega's die uit alle hoeken van de wereld komen. Van Korea tot China. Dan houden wij allemaal een presentatie over onze projecten of producten. En het is altijd fantastisch om te zien dat het Nederlandse team echt als beste presenteert. Allemaal volgens de Frijters methode; levendig, resoluut en oprecht.

Pieter, heel erg bedankt voor je positieve hulp en nuttige feedback tijdens de trainingen. Wij zeggen weleens intern tegen elkaar dat zelfs als jij de menukaart in een Wokrestaurant zou presenteren, dat nog ontzettend boeiend en leuk zou zijn!
Dasha

Ontroerend
Ik heb genoten van de cursus; merken dat het zo fijn voelt als je met toepassen van tips and trics op een veel hoger plan kunt komen... Indrukwekkend. En hoe iedereen zoveel beter werd vond ik zelfs wat ontroerend. Eigenlijk natuurlijk ook in breder opzicht wat betreft levenslessen: Hoe kijk je naar jezelf.

De dagelijkse praktijk is natuurlijk de volgende stap. Ik ben zelf ook heel benieuwd. Ik zal mijn ervaringen zeker delen!
Al het goede komt van boven :-)
Elizabeth 

Goede afwisseling
Zeer leerzame training waar theorie en praktijk (oefenen voor de groep) goed afgewisseld worden!
Femke Debeij

Verhaal goed overbrengen
Een aanrader voor iedereen die een verhaal goed wil overbrengen!
Jan Burger - Mobypeople

Inschrijven Terug naar het overzicht
Meer dan 28.000 professionals volgden onze trainingen.
wwf ah
vattenfall menzis
rabobank ohra
mvj kpn
fiat perry sports
philips ing
tno tu-delft
abp abn
achmea ahoy
asr aviko
bp cz
danone dnb
dela fontys
gemeente utrecht haagse hogeschool
ahold politie
reaal unilever
veghel venlo
zwitserleven interpolis
knvb nn
nhl eneco
shell vu wageningen