Trainingsaanbod

Stottertherapie

Spreektraining - methode MindTuning® - 3x 1 dagdeel - € 1350,-________________________________

De Stottertherapie van Spreek.nl is anders dan alle andere methoden. Wat deze methodiek onderscheidt is dat de ruis wordt opgespoord in je brein die je triggert om te gaan stotteren. En hoe je deze in een zo kort mogelijke tijd wegneemt. Met speciale technieken leer je vloeiend natuurlijk spreken. 

Jouw investering: € 1350,- excl. 21% BTW

Trainingstijden
1e dagdeel:  's ochtends van 10.00 tot 13.00 uur 
2e dagdeel: een week later 's ochtends van 10.00 tot 13.00 uur
3e dagdeel: ongeveer 1 maand later 's ochtends van 10.00 tot 13.00 uur

  • Je krijgt op de eerst dag tevens toegang tot het online stotterprogramma
  • Je krijgt een bestseller van Pieter Frijters naar keuze


De trainingen worden gegeven door Nic of Tristan.
Aantal deelnemers: 1 - 4 personen.

Wij verzorgen voor jou koffie, thee, frisdrank en versnaperingen.
We beschikken over een eigen parkeerplaats en 2 elektrische oplaadpunten.
Je kunt gebruik maken van gratis Wifi.

Refresh-dagen
Regelmatig zijn er MindTuning™-refresh-ochtenden of -middagen waar je gratis welkom bent. In de praktijk zal blijken dat je dit nauwelijks of niet nodig hebt.

P.S. Deze training is ongeschikt voor mensen met een aangeboren spraakhandicap die nog nooit een volzin hebben kunnen uitspreken zonder te stotteren.

Betalingsregeling
Bel gerust met de praktijk en vraag naar de betalingsregeling.

Wil je eerst kennismaken? Bel voor een afspraak: 0182-612345.

De stottertherapie
Tijdens de 1e en 2e sessie word je je bewust gemaakt van alle onbewuste processen die je stotteren activeren. Maar vooral ook van processen in je brein waardoor je vlot gaat spreken. Zo krijg je steeds feedback op wat er goed gaat.

De 3e sessie wordt besteed om de verbeteringen te verankeren en een eventueel laatste restje spreekonzekerheid op te sporen en weg te nemen.

Van bewust- naar onbewust bekwaam

Het is een bewustwordingsproces van de dingen die goed gaan en waarom ze goed gaan. Want pas dan ben je in staat om jezelf te corrigeren en te verbeteren.

Een online trainingsprogramma van founder Pieter Frijters met veel video’s ondersteunt je in de tussenliggende periodes. Het resultaat is maximaal wanneer je de komende maanden fit en alert blijft. Van bewust bekwaam word je onbewust bekwaam.

Tijd komt niet terug

Des te ingewikkelder de aanpak van stotteren, des te meer tijd het kost en des te kleiner de kans op succes. Tijd komt nooit terug. Met MindTuning™ wordt ook een trigger (ruis) opgespoord en weggenomen die medeverantwoordelijk is voor het stotteren. Dit zorgt voor een snellere doorbraak en meer zelfvertrouwen.

Wanneer je in sommige situaties in staat bent om zonder stotteren volzinnen uit te spreken is de MindTuning™ stottertherapie jou op het lijf geschreven. Spreken kun je al en hoef je niet meer te leren. Wij geven nauwelijks aandacht aan je spraak, omdat we weten dat stotteren dan eerder verergert dan verbetert.

Je brein krijgt alle aandacht om jou bewust te maken van onbewuste controleprocessen die je stotteren verergeren. Je leert vervolgens hoe deze plaatsmaken voor natuurlijke processen zoals topsprekers deze zichzelf onbewust hebben aangeleerd. Eén techniek is hoe jouw denken automatisch wordt losgekoppeld van je spraak.

In plaats van het verhelpen van stotteren is de MindTuning® methode erop gericht om het eigen vermogen te activeren om in alle situaties natuurlijk en met emotie te spreken. Op dezelfde manier zoals ervaren presentatoren dat doen.

Video’s

Onze visie op stotteren

Tristan over stotteren

Pieter Frijters geeft stottertherapie in NCRV TV doc.

Reacties van deelnemers:

Enthousiast over de aanpak
 

Deze stottertherapie geeft een verfrissende kijk op beter spreken en beter leren omgaan met spanning in het algemeen. Het sturen van mijn gedachten leidt tot meer ontspanning, bijvoorbeeld bij het geven van een presentatie. De tip van Tristan om een bewuste punt te zetten, brengt meer rust in mijn spreken. Ik heb nog wel veel oefening nodig om mijn ingesleten gewoontes te vervangen door de betere manier van spreken. Ik ben echter erg enthousiast over de aanpak, de nadruk op natuurlijk spreken en de eerste resultaten!
Paul Mulder

Ik heb er weer vertrouwen in
Binnenkort passeer ik de vijftig, en dan begint voor mij de tweede helft van mijn leven. Dankzij jullie heb ik er weer vertrouwen in. Het wordt beter dan de eerste helft. Bedankt voor de training, ik kan hem iedereen aanbevelen.
Ralph Jongeneel

Het gaat heel goed met me
We zijn nu vijf maanden verder en het gaat heel erg goed met me. Ik merk dat ik me de technieken steeds meer eigen kan maken en dat hierdoor mijn spraak ook erg vooruit is gegaan en dat het ook vooruit blijft gaan. Waar ik het meest blij mee ben is dat ik een paar weken geleden voor het eerst sinds vijf jaar een presentatie heb gehouden! Ik had net als ieder ander gezonde spanning, maar echte angst was er niet meer. Ik kan dus wel zeggen dat mijn angst voor presentaties verleden tijd is.
Lincy Mulder

Ik voel me nog steeds super
Wat ik allereerst zeer prettig vond, was het feit dat er met een kleine groep werd gewerkt. Hierdoor heb je wel het voordeel van groepswerking (cohesie/herkenning/inleving), maar ook persoonlijke aandacht wat juist zo belangrijk is. Een groot stuk enthousiasme kwam bij mij ook vanwege de groepssamenstelling. Nooit eerder was ik mensen tegenkomen van 1. mijn leeftijd en 2. die in dezelfde lichte mate stotteren als ik. Ik stotter niet op elk woord en beleef mijn 'gebrek' daardoor op een hele andere (lang niet zo zware) manier als mensen die op elk woord blijven hakkelen. Leuk om dat terug te zien bij anderen, dat schept meteen een band.
Pieter Frijters is een geweldige persoonlijkheid en is gedurende de training een voorbeeld geweest voor ons allemaal. De rust en kalmte die Pieter uitstraalt in combinatie met een groot enthousiasme en oprechte interesse ontwapent je meteen en stelt je meteen op je gemak. Ik werk als autoverkoper in een showroom dus de verkooppraatjes prik ik snel doorheen. Bij Pieter is er niks om doorheen te prikken, hij geeft je alleen maar de dingen mee waar hij zelf van overtuigd is. Je moet er ZELF voor zorgen dat je er ook overtuigd van raakt. Zijn manier van uitleggen en vertellen is zeer amicaal en dit zorgt ervoor dat je er na de trainingsdagen nog vaak aan terugdenkt en mee aan de slag gaat. Ik heb een aantal keer gedacht "Werkt dit echt zo?!" Mooiste voorbeeld daarvan ervoer ik op de terugreis na de tweede cursusdag: Ik bedacht bij mezelf dat mensen niet stotteren als ze zingen doordat er ritme in zit. De cursus had mij geleerd dat al het goede van boven komt en je niet mag gaan staren omdat een mens dan niet meer 'door' kan. Zo stond ik op de vluchtstrook stil om een liedje mee te zingen terwijl ik naar 1 punt bleef kijken. Conclusie: dit lukte niet!!!! Ik ging zoals Pieter zelf zegt opzoek naar zijn gelijk en vond dit ook. Nu weer een aantal weken verder voel ik me nog steeds super. Natuurlijk zijn er terugvalmomenten en je moet met het beste beentje voor aan de slag blijven zodat het altijd zo goed blijft gaan, dat is nou eenmaal zo. Ik ben nog steeds zeer gelukkig en beveel iedereen deze man van harte aan!
Marcel van der Sluijs

Goed gevoel
Ik ben met een goed en voldaan gevoel teruggekeerd van de cursus. Het gesprek met mijn Engelse directeur ging goed en dat geeft een extra dosis vertrouwen. Ik heb de afgelopen dagen gemerkt dat de tips die jullie me gegeven hebben echt werken. Het is nu aan mij om de discipline te hebben om ze dusdanig te oefenen dat ze een automatisch worden. Iedere ochtend zit ik in de trein en lees ik in gedachten enkele krantenberichten uit de Spits/Metro voor op de MTRT manier. Nogmaals, ik ben met een erg goed gevoel weggegaan.
Martin van Zanten

Inschrijven Terug naar het overzicht
Meer dan 28.000 professionals volgden onze trainingen.
wwf ah
vattenfall menzis
rabobank ohra
mvj kpn
fiat perry sports
philips ing
tno tu-delft
abp abn
achmea ahoy
asr aviko
bp cz
danone dnb
dela fontys
gemeente utrecht haagse hogeschool
ahold politie
reaal unilever
veghel venlo
zwitserleven interpolis
knvb nn
nhl eneco
shell vu wageningen